Hans Baten

Hans Baten, geboren 20 mei 1949 te Den Bosch, opgeleid tot docent beeldende vorming. waarbij het werken met klei en aanverwante materialen steeds meer de voorkeur kreeg.

Nadat ik korte tijd in de reclame werkzaam ben geweest, ben ik via avondstudies in het onderwijs beland en heb een veertigtal jaren als docent in de beeldende vakken, op meerdere scholen en opleidingen, les gegeven.
Daarnaast vond ik de tijd om mezelf verder in mijn vakgebied te bekwamen,
laten zien. Hoewel ik ook in opdracht werkt, is mijn werk voor het merendeel vrij, d.w.z. het is onafhankelijk van de wensen van een opdrachtgever tot stand gekomen.

Ik vindt mezelf geen kunstenaar, wel vormgever. Plotse invallen, foto’s of in de loop der tijd ontstane ideeën vormen vaak de aanleiding tot mijn producten. In inspiratie gelooft ik niet zo, wel in aan het werk gaan. Al werkend komt er meestal wel iets uit je vingers.

De werken zijn figuratief en worden verpakt in herkenbare situaties die door de meegegeven titels uitnodigen tot een nadere beschouwing, of de kijker op het verkeerde been proberen te zetten. Er is vaak sprake van een interactie tussen beeld en titel. De keramische vorm is het uitgangspunt, het aanvullende materiaal is daarbij soms noodzakelijk.

Als dit spel goed gespeeld is, kan ik tevreden aan mijn volgende product beginnen,

Beeldend Kunstenaar
Ga naar de inhoud